“Je eigen energie opwekken, vrij en onafhankelijk”

 

Mensen snappen nog te weinig dat ze hun eigen energieleverancier kunnen zijn. Een uitspraak van René Kroezen, eigenaar van Kroezen Infra en sinds 2015 ook van Green Infra. Ton Holshuijsen, sales- en marketingmanager van Green Infra, licht dit toe: “Bedrijven kunnen zich in beginsel zelf bedruipen met zon en wind. Wij kunnen daarbij van dienst zijn.”

 

Kroezen startte in 2002 met Kroezen Infra, dat met name actief is met graaf- en kabelwerkzaamheden zoals de aanleg van glasvezel, bestratingswerk en plaatsing van kasten en lichtmasten. Kroezen: “Maar ik wilde meer doen op het gebied van structurele duurzame oplossingen. Dat leidde tot de oprichting van Green Infra.”

 

Volwaardige duurzame producten

“Wij geven duurzaamheid handen en voeten,” zegt Holshuijsen. “We hebben een assortiment alles-in-één zelfvoorzienende energiesystemen van hoge kwaliteit samengesteld, volwaardige duurzame producten. Die zijn gemaakt op basis van de nieuwste technologieën en werken on-grid dan wel off-grid. Off-grid wil zeggen volledig onafankelijk van externe partijen. Door samenwerking met internationale kennis- en productiepartners kunnen we op grote schaal produceren en hebben we vooruitstrevende faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling.”

 

Van ecobloem tot windturbines

Het opmerkelijkste product is de Ecobloem. Kroezen: “De Ecobloem, verkrijgbaar in vier varianten die allemaal meedraaien met de zonrichting, wekt niet alleen energie op met zonnepanelen, maar is tevens laadstation, biedt veiligheid en heeft een camera met verlichting. Vanwege de bijzondere vormgeving en de duurzame functies is hij tevens een prachtig visitekaartje voor bedrijven. Verder bieden we alle soorten led-verlichting en ook zelfvoorzienende armaturen met zonnepaneel en geïntegreerde accu die branden zonder ook maar één draad te hoeven aansluiten; deze hebben we al meer dan drie jaar in gebruik als terreinverlichting.” Ook levert Green Infra windturbines. Holshuijsen: “Wanneer er geen mogelijkheid is voor zonnepanelen is wind een ideale oplossing. De kleine, verticale turbines hebben een opvallende wokkelvorm en vormen daarmee een mooie marketingtool. We leveren daarnaast horizontale microturbines van drie, vijf, tien of twintig kilowatt met hoogtes variërend van vijftien tot vijfentwintig meter en met een gegarandeerde opbrengst.” Verder bestaat het productassortiment uit straatverlichting, zonnepanelen, accu’s en producten op maat, zoals de energieboom.

 

Opslag

“Veel investeerders klagen over het feit dat ze niet voldoende terug kunnen leveren omdat het Nederlandse netwerk hier niet op berekend is. Hierdoor vallen omvormers uit bij maximale zon,” zegt Kroezen. “Dat is jammer van de investering. Omvormers gaan echter niet uit wanneer er een passend accusysteem aan gekoppeld is en men opslag heeft voor de nacht. Green Infra biedt daarvoor oplossingen. We hebben al goede resultaten laten zien, zoals bij een grote geiten houder in Ambt Delden.”

 

René Kroezen tot slot: “Ook al bestaan we nog niet lang, we hebben al veel opdrachten gehad en tot volle tevredenheid uitgevoerd. Daarom gaan we graag in gesprek met ondernemers die op zoek zijn naar duurzame energie-oplossingen voor zowel zon, wind en accuopslag.”

Voor meer info: www-green-infra.nl

heeft u vragen: info@green-infra.nl

tel.nr. 0620096057